Confidential Client

Mississauga, Ontario

Project Info
Confidential Client
Mississauga, Ontario
Completion Date: October 2013
Square Footage: 248,000

Recognizing the need for sustainable systems, integrated workplace interiors and brand communication, this global pharmaceutical company enlisted the expertise of the Perkins+Will for their headquarters relocation project.

Through an analysis of the company’s rich heritage and business plan, the project team developed a strategy for the office environment that would reflect their mission, values and brand essence. Central to the challenge was the transformation of the client’s workplace with 70% enclosed offices to a “Me/We/Us” behavior strategy, complete with open and collaborative work space supported by a range of amenities and informal public spaces. The need to maximize flexibility, openness and access to daylight within the existing base building floor plate informed a modular strategy where enclosed, support, and meeting and IT space housed within a series of architectural “chassis” that create distinct workplace “neighborhoods” within a large, irregular floor plate.

The project also includes a series of atria, which are designed to enhance vertical neighborhood connectivity through the addition of open communicating stairs. These design elements were developed and inspired by core tenants of the client and blended with the site-specificity of the Canadian location and culture. Security, technology, and sustainability guidelines are fully incorporated into the interior renovation.