Global Financial Services Company - Sunrise Corporate Center

Confidential

Sunrise, Florida

Project Info
Global Financial Services Company - Sunrise Corporate Center
Sunrise, Florida
Completion Date: January 2017
Square Footage: 360,000 SF
Sustainability: Leed Gold (Tracking)

The Global Financial Services Company Sunrise Corporate Center is a 360,000 square foot office building on a 40.8 acre parcel located in Sunrise, Florida. The office building has 5 stories with a two story parking garage located adjacent to the building. Additionally, a stabilized grassed and landscaped area to the east of the parking structure provides for any potential overflow parking.
The client is committed to being a positive presence in the communities they inhabit. As part of their study of workplace design and health, newly built projects must connect employees with their surroundings; and provide an open, transparent and intimate connection to the surrounding neighborhood and site. The client recognizes that this approach to natural amenities helps to create an inspired project, which has the capacity to attract and retain the best talent in the industry.
To this end, the project site has been conceived as a bridge, or series of layers, that transitions different types of zoning (from residential to the south to commercial at the north edge) and scales (small scale residential to large scale urban/suburban). The building is conceived as a dialogue with the natural landscape. The design merges the unique ecosystem of our site and climate with the ecosystem of the client The globally connected nature of the work performed in the office levels reaches out, metaphorically, and ‘pulls’ the landscape upwards from the earth. These linkages, in turn, become site retaining walls, accessible walkways, and a tapestry of planted berms which include a future edible garden; all which bring you into the main amenities level of the project.
Within the building, the concepts of biophilic and sustainable design continue. The main level and office programs above are linked through 4 large atrium spaces which are enclosed at the top with a full story height of glazed roof monitors and linear skylight elements. This allows sunlight to flood the very core of the office environments and insures that all regularly occupied spaces within the building receive daylighting.