Perkins+Will Los Angeles

617 West 7th Street Tenant Improvement

Los Angeles, California

Project Info
Perkins+Will Los Angeles
Los Angeles, California
Completion Date: 2013
Square Footage: 16,000
LEED Gold

The project is full floor renovation for a global architecture firm in downtown Los Angeles. The client consolidated their offices onto a single floor, having previously occupied two floors in a historic office building for the past decade. Through the renovation of their suite, the main challenge was to provide a creative workplace environment with greater amenities in a smaller footprint.

The new office design created a unique opportunity to not only alter the physical surroundings but to also enhance and celebrate the collaborative process through an alternate approach to workplace design. Workstations that previously encircled the perimeter window wall were moved inward. The new plan inverts the typical office layout and lines the exterior glass with both private and open collaborative spaces. Floor to ceiling glass walls provide audible separation from the studio while allowing daylight to infuse the space throughout the day, primarily without artificial lighting.

The open studio form mimics the path of the teaming areas and is in immediate proximity to it. Staff are encouraged to be mobile and work beyond their desks, utilizing all areas of the office to work. The locally designed and fabricated workstations are able to flex upward and accommodate additional staff when needed. Prior workstation partitions and stair guardrails have been salvaged and repurposed into new furniture, offering a visual ‘memory’ and reinforcing the office’s history.