Perkins+Will New York Office

New York, New York

Project Info
Perkins+Will New York Office
New York, New York
Completion Date: 2016
Square Footage: 16,000
LEED Gold

When Perkins+Will New York decided to relocate, the design team devised a working environment that functions as a living test of innovative workplace features and ideas. The newly completed 4th floor at 215 Park Avenue South houses 150 employees in an energetic space that embodies the clean, crisp palette and innovative philosophies of the Perkins+Will brand.

The open plan layout eliminates private offices to promote collaboration, allow access to daylight and views, and provide visual connection to the entire office. Every staff member, from principal to intern, has a standard workstation size. The bays are comprised of fixed spines and mobile furniture that can be reconfigured depending on changing team formations and personal workstyles. Team rooms along the main corridor provide space for private conversations and phone calls, small meetings, and visitor touch-down space.

Many elements of the design address Perkins+Will’s commitment to sustainability and wellness. The office minimizes energy usage through daylight and occupancy sensors, as well as redesigned heating and lighting systems. With a palette of natural hues, outdoor imagery, a treadmill desk, sit/stand options, and acoustic materials for noise control, the space emphasizes employee well-being through the use of healthy materials and choice.

News + Media