The Weather Channel

Multiple locations in North America

Project Info
The Weather Channel
Multiple locations in North America
Completion Date: 2014
Square Footage: 150,000
Awards:
2016, ASID Georgia, Design Excellence Award - Silver, Corporate Over 25,000 SF

Perkins+Will was commissioned by The Weather Channel to reinvent their workplace and accommodate significant growth over a period of five years throughout multiple office locations. Utilizing the established visioning methodology of surveying all employees, conducting in-depth interviews with company leadership, and developing an imaging sequence and benchmarking plan, Perkins+Will created a new vision to take The Weather Channel to 2017. The resulting design solution accommodates approximately 950 people with open, collaborative, and flexible environments that strongly emphasize the channel's brand.

The design concept is based upon the influences of the weather and topography in our day-to-day lives, creating an emotive response for employees to connect their role in the company with the lives of people around the world. The main design drivers were in creating the "ideal conditions" for the work environment through harmony and balance, and were a result of visioning and design planning methodology.