COFCO Research and Innovation Campus

Beijing, China

Project Info
COFCO Research and Innovation Campus
Beijing, China

The COFCO Research and Innovation Campus in Beijing is an iconic complex that integrates research facilities, offices, plazas, gardens, agricultural fields, activity spaces, and a museum
of food and culture. The main goal of the landscape design is to reflect COFCO’s brand values through “nature” and “culture.” These key concepts are balanced in various forms to create
spaces that are activated by employees and visitors to the site.
Nature, and more specifically agriculture, is the foundation of COFCO’s products, so food crops will be artfully celebrated in the main central greenspace. The space transforms throughout the seasons with flowering
trees including peach (spring), mimosa (summer) and pecan (fall). Maple trees that line the arcing path through the central green space show off fall color while large evergreen trees block winter winds at the northeast corner of the campus.
Culture is represented by a series of public spaces designed for collaboration and social gathering. The focus point is the welcome plaza in front of the museum shaped by a dramatic reflecting pool. Other spaces include courtyards and gardens for researchers to share ideas and provide opportunities for community outreach and interaction. Collected stormwater is connected by a linear rain garden which runs throughout
the site. The filtrated clean water will be the major water resource for the reflecting pool — one of many public demonstrations of green innovation.