Haworth Calgary Showroom and Learning Center

Calgary, Alberta

Project Info
Haworth Calgary Showroom and Learning Center
Calgary, Alberta
Completion Date: 2007
Square Footage: 23,000
LEED-CI Gold Certified

Awards:
Silver Award, Retail Design, 2009
Interior Designers Institute of British Columbia Awards of Excellence Program

Honorable Mention, Retail Category, 2008
ASID, Illinois Chapter

We developed a new product demonstration, conferencing and office space featuring the Haworth Sustainability Learning Center. This facility educates visitors about design and construction of flexible, adaptable and "green" interiors, while showcasing Haworth's sustainable design and manufacturing commitment.

We designed a showroom and learning center focused on the environmental benefits of wood products and modular interiors. The Learning Center, built primarily from Haworth modular walls, features four key spaces: the Refresh and Wood Salon; the Sustainable Construction Lab; the Modular Planning Lab; and the Multi-Communications Room, a state-of-the-art meeting space with smart boards, video-conferencing and flexible seating that promotes the advantages of Haworth's sustainable product line. Among the showroom's sustainable features are a 2-storey wood wall of white oak reclaimed from the waters of the Great Lakes submerged since the 1800s. Other details include locally sourced materials, air delivery via a raised floor system with individual control at each work area and "harvested" daylight.