Haworth Houston Showroom

Houston, Texas

Project Info
Haworth Houston Showroom
Houston, Texas
Completion Date: 2013
Square Footage: 7,200
LEED Gold

Perkins+Will redesigned Haworth Houston’s showroom to reflect the project’s unique context. The existing showroom space was graced with 12 foot high ceilings and floor-to-ceiling glass on three sides, which look out on a grove of live oaks. The design of the showroom renovation is intended to bring the trees’ natural beauty inside and enhance it with a sense of transparency and lightness throughout. The dark wood tones and warm colors outside inspired an interior color palette that blends seamlessly with the exterior views, from every corner of the showroom.

The showroom design upholds the core tenants of Haworth’s global brand story and is divided into three sections. The first is the welcoming space at the entry: a large, wide open area featuring laser cut panels on the wall that mirror the tree branches outside. The ceiling is a geometric representation of the tree canopy, with light from above shining through. At the same time, the geometry of the ceiling also relates to Haworth’s brand story. This area is separated from the second section by a large, glass-enclosed conference room.

The next section of the space is a flexible display area for Haworth’s Integrated Palette, which illustrates the many carefully integrated lines of Haworth furniture. This area features both collaborative and task-oriented work settings.

The third section is focused on the local Houston market, including the ways that a more traditional office environment is still compatible with the Haworth story. Beautiful executive offices and enclosed workspaces showcase high quality Haworth furniture as well as minimal 12’ high glass Enclose wall systems that, while ethereal and transparent, still create a sense of privacy reminiscent of an enclosed office.

Finally, at the back of the showroom, but facing out to the entry, is a large training room that showcases Bluescape, Haworth’s new interactive wall technology that resembles a giant iPad, which offers a platform for exploring how technology is evolving.