Perkins+Will Boston Office

Boston, Massachusetts

Project Info
Perkins+Will Boston Office
Boston, Massachusetts
Completion Date: 2013
Square Footage: 25,000
LEED Gold

Perkins+Will’s new Boston offices above Post Office Square at 225 Franklin Street in Boston are thoughtfully designed to accommodate a visionary office culture emphasizing experimentation and collaboration. As we are in the business of creating environments for others, we desired a workspace that was as open and experimental as possible. The offices are organized in a loop with the open studio lining perimeter windows. Designers sit at open bench stations allowing them to relocate regularly depending on changing needs. Glass walls and panels allow light to penetrate deep into the floor plate to encourage reliance on daylight and provide views of downtown and the harbor. The office’s open ceilings, exposed systems, and limited palette create a crisp and industrial aesthetic, which is reinforced by precise detailing and layers of glass in various degrees of transparency. The effect is sophisticated and modern, yet timeless, so the office wears gracefully over time.