Perkins+Will Dallas Office

Old Dallas High School

Dallas, Texas

Project Info
Perkins+Will Dallas Office
Dallas, Texas
Completion Date: 2018
Square Footage: 39,579

Perkins+Will chose the Dallas High School, originally built in 1904, as the site for the relocation of its Dallas practice for many reasons, but most significantly to become enriched in the downtown Dallas community. The office serves as a living lab and exemplar of the firm’s vibrant architecture and design practice in this region. Choosing a historic building planned for adaptive reuse allowed Perkins+Will to achieve high levels of various certification programs such as LEED CI, WELL, and Fitwel, which reinforce our core values of sustainability, health and wellness.

Perkins+Will’s lease occupies just under 40,000 square feet of the 100,000 square foot building, including the original area of the school’s auditorium. The auditorium space serves as the reception and lobby space, as well as a multipurpose area to house daily collaboration spaces, continuing education lectures, and large events. The workspace promotes high-performance architecture and design with a variety of seating types and collaboration areas, sit-to-stand desks for all occupants, formal and informal pin-up space, a healthy materials library, and a model/print room with a cutting-edge maker space. The addition of an open connecting stair and multifunctional conference space, which doubles as an after-hours fitness studio, further reinforces active design principles. The office elevates the firm’s brand, the culture of the local practice and people, the Dallas community, and the history of the building into a destination that engages all that visit or work here.