Prologis

Pier 1

San Francisco, California

Project Info
Prologis
San Francisco, California
Completion Date: June 2017
Square Footage: 36,800

In 2001, Prologis engaged Perkins+Will to design their headquarters as part of the renovation and development of San Francisco’s historic Pier 1. Nearly two decades later, Perkins+Will was once again trusted to deliver a vision for an innovative workplace that aligns technology, flexibility, workstyles, and historic preservation. One of the most meaningful design features in the newly renovated space is the "living room," a large multipurpose space that allows for bespoke curation and reconfiguration to accommodate all-hands staff meetings, casual social gatherings for employees, and public-facing dinners and events. Strategies that support health and well-being play a prominent role in the design, including access to stunning views and natural daylight, open stairs encouraging movement throughout the day, and large green walls by local landscape pioneer, David Brenner of Habitat Horticulture.