QBE Insurance

London, United Kingdom

Project Info
QBE Insurance
London, United Kingdom
Completion Date: 2016
Square Footage: 106,000

QBE sought to consolidate its three London buildings into one facility at Plantation Place, creating "One QBE". Being in one location has allowed QBE to think and act as one company, and adopt their desired consistent and aligned approach to the way they manage, grow and build their business around the globe.

We provided workplace strategy services, beginning with a thorough stakeholder engagement program, including steering groups, business representatives, and operations. As part of the program, staff have adopted new ways of working, desk sharing at ratio of 1:1.3 to support 1,200 employees over two floors. They work in agile neighborhoods supported by personalized alternative work settings, ad-hoc collaborative spaces, meeting rooms and breakout spaces. QBE has successfully introduced protocols around clear desk policy, paper reduction and IT upgrades over the program to support the overall design that is future-proofed and flexible.

Working with the architecture of the building, the design concept is open, transparent and supports intuitive wayfinding and opens sightlines. Bespoke graphics are integrated to further enhance the visitor experience, telling the story of QBE's long-standing presence in the London market. The client area moved away from traditional reception arrangement to offer a tailored and welcoming hospitality experience with concierge pods and barrista-style coffee service. With sustainability and wellbeing of staff at the heart of our vision for QBE, the overall design incorporated reuse from services to finishes.