Kaiser Permanente Hollywood Romaine Medical Offices

Los Angeles, California

As Kaiser Permanente faces growth and development in the 21st Century, the need to modernize existing infrastructure and expand their existing footprint means venturing into densely populated urban settings. Faced with this challenge, Kaiser Permanente identified a building for lease in a burgeoning “Old Hollywood” neighborhood that provided opportunities to serve current and potential future members.

The Hollywood Romaine interior tenant improvement reinforces the evolving Kaiser Permanente brand with wall graphics and murals that evoke the local street art while relieving the limited daylight and views in the waiting rooms at the center of a very narrow floor plate. The introduction of modern, colorful, playful furniture creates an inviting environment with multiple seating arrangements for visitors, patients, and staff. The result is a re-imagined healing environment infused with art and color that fits appropriately in its community.

While the site did not offer a true outdoor environment, the design reimagines an outdoor public square within the core of the building.

The project resides above the parking garage on levels 4-6 of a spec office building. Connections to nature and the neighborhood are celebrated at this entry hub. When the elevator opens to the 4th floor, patients are greeted with their first burst of color via a whimsical mural and a back-lit map of the Hollywood area. A ribbon of planting pulls the user from the elevators to the patient check-in at the main lobby.

The long narrow floor plate of the existing core and shell challenged the team to create intimate seating environments within large open waiting areas.

The map motif continues along the pharmacy celebrating the arrival of Kaiser Permanente in this new urban environment.
A wood trellis wraps around the central seating area and creates a clear focal point at each floor level's arrival.
The art and science of healing is celebrated through the incorporation of laser-cut metal panels as a material for the Thrive Bar, a space where technology is used for patient education.
Punches of color, laser cut materials, and intimate seating repeat in the provider enclave, a space where staff can connect and rejuvenate in preparation for treating patients.
Staff respite areas open to large outdoor terraces.
Vibrant art and pops of color continue throughout the clinical spaces.

Project Team

People
Russell Triplett