nixon interior new hero
nixon peabody interior hero mobile

Nixon Peabody New York Office

New York, New York
Defining Law Office Design

Stay or go? This was the challenge Nixon Peabody was up against when evaluating their office space options. It was apparent that the existing building was not conducive to the total transformation they desired. After undergoing an ambitious rebrand that embodies energy and intellectual creativity, they were inspired to create a workplace that reflects their principles.

Nixon Peabody tasked us with a clear design objective: Break the norms of traditional law design, promoting employee creativity and engagement within a vibrant, open, loft-like environment. Our team went right to work, deploying a consensus driven decision-making process collecting input from attorneys, managers, and leadership in order to plan and design a workplace solution supported by all.

Neither a fully open nor fully closed floor plan, the office’s floor-to-ceiling glass walls help foster multi-practice collaboration and elegant finishes of reclaimed wood and marble is a play on traditional law firm décor.
Given that access to light and views are also integral to wellness, the design of the workplace also leverages expansive views of the Midtown East skyline.
“The floor-to-ceiling glass walls maximizes natural light, which not only saves energy but creates a happier and more productive work environment.”
Joe Lynch, Managing Partner of Nixon Peabody’s New York City office
Active Design for Wellness

To promote active design and overall well-being, the team designed a grand ornamental staircase to connect all three floors, located adjacent to the main reception. This design encourages greater engagement and visibility among all employees and offers a vibrant employee café and strategically located communal lounges/work areas at exterior corners of each floor to further cultivate an energetic, collaborative and more transparent work environment.

Branded Environments

To celebrate the firm’s brand, the team integrated key brand elements throughout the space—such as the “spark” logo at reception, symbolizing Nixon Peabody’s innovative ideas and proficiency at thinking ahead for their clients. Aesthetic details, such as the open ceiling in the café and the polished concrete floor which blends seamlessly into the client reception area, convey an informal yet energetic attitude toward workplace.

A 20-foot wide pivoting digital wall (that can be re-positioned using just your pinky finger) separates the lobby from the guest café that when open, transforms the space into a large meeting area for events with gorgeous views of the city.
To support more flexibility around collaboration, our team integrated a variety of scalable solutions for meeting spaces.

Project Team

People
John Sadlon
People
Jennifer Graham